Izvor: B92, 27.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija LDP-a počela kampanju

Novi Bečej -- Tribinom u Novom Bečeju koalicija stranka okupljenih oko LDP-a počela je predizbornu kampanju u Srbiji.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović rekao je okupljenima da su tri ključna principa na kojima je baziran program koalicije moderna ekonomija, zasnovana na tržišnim principima i jasnoj fiskalnoj politici, stavljanje mladih u prvi plan i organizovanje sposobne države.

Jovanović je, kako se navodi u saopštenju LDP-a, rekao da koalicija LDP-Građanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savez Srbije-Socijaldemokratska unija-Liga socijaldemokrata Vojvodine - Čedomir Jovanović, očekuje podršku koja će garantovati pobedu te koalicije u Vojvodini.

On je izrazio uverenje da će ta koalicija dobiti podršku kako bi u 2007. godini bile ostvarene suštinske promene u Srbiji.

Lider LDP-a je istakao da Srbija nije u krizi zato što su građani nesposobni, nego zato što je "zemlja žrtva sistema vrednosti u kome na najodgovornije funkcije dolaze najgori, u kojoj je moguće da obijač trafike bude ministar policije, a poslednji staljinista u Evropi ministar pravde".

Kandidat za poslanika koalicije LDP-GSS-SDU-LSV - Čedomir Jovanović, Vesna Pešić je istakla da haški optuženik Ratko Mladić mora biti u Hagu i založila se da se u fokus vrati javni interes, a ne interes partija i tajkuna.

Lider SDU-a Žarko Korać upozorio je da aktuelna vlada skriva činjenicu da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja ne vodi pregovore sa Evropskom unijom.

Korać je naveo neostvarena obećanja vlade Vojislava Koštunice među kojima su očuvanje državne zajednice, potpisivanje ugovora o stabilizaciji i asocijaciji sa EU i vladanje bez korupcije, skandala i afera.

"Hoćemo modernu državu, što podrazumeva modernu ekonomiju u kojoj država ne može da bude preduzetnik, nego da stvara uslove za rad preduzetnika", rekla je predsednica GSS-a Nataša Mićić, koja je pozvala građane da 21. januara glasaju za koaliciju četiri stranke.

Koalicija LDP-GSS-SDU-LSV - Čedomir Jovanović je posle Novog Bečeja održala tribinu i u Kikindi, piše u saopštenju LDP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.