Izvor: Blic, 26.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko sve ide na 'Motorhed'?

Ko sve ide na 'Motorhed'?

Legendarna hevimetal grupa 'Motorhed' večeras nastupa na stadionu 'Tašmajdan'. Kapije stadiona otvaraju se u 19, a predgrupe 'Alogija' i 'Ritam nereda' nastupaju od 20 časova. Oko 22 časa, na binu će izaći čuveni Lemi Kilmister, Fil Kembel, Mimi Di... da u okviru evropske promotivne turneje novog albuma 'Hammerad', posle 13 godina pozdrave beogradsku publiku. Poslednji nastup u Beogradu imali su 1989. godine u 'Hali sportova'. Pre toga, na koncertu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Ljubljani Lemi Kilmistera naoštrenom petodinarkom povredio je poremećeni obožavalac, ali ga to nije sprečilo da dođe u Beograd. 'Motorhed' je osnovao Lemi Kilmister 1975. godine. Prvobitno su se zvali 'Basterd' (kopile), ali su ubrzo, zbog ljubavi prema motorima, promenili ime u 'Motorhed' (glava motora). Lemi Kilmister, lider grupe, autor, basista i lid vokal, kome je uspelo da pomiri hevimetalce i pankere i postane idol bajkera - oduvek je tvrdio da svira čist rokenrol - obožava 'džek denijels' i pivo, ali je družeći se sa Srbima zavoleo i lozu i šljivovicu. Interesantno je da je upravo dugokosi, bradati, istetovirani Lemi prvi zapadno evropski pevač koga je 1976. ugostio Josip Broz Tito. Kontroverzni Lemi, opsednut prsatim plavušama, planirao je da snimi duet i sa nekada popularnom Samantom Foks ('Semi i Lemi'), ali je na nagovor menadžera, teška srca odustao.

'Blic' je među ovdašnjim rokerima sproveo anketu o tome da li će ići na koncert 'Motorheda':

Bora Đorđević:

- Nažalost, ne idem, jer imam koncert na vašaru u Ašanji. Mnogo mi je žao što neću videti Lemija i ekipu. Upoznali smo se davno u Zagrebu i divno družili. Da li su tom prilikom pili lozu, pitali smo.

- Da. Lemi voli lozu, a i ja sam nekada voleo da je pijem. Ali, loza je sada moja svetla prošlost.

Đule (Van Gog):

- Idem, naravno. Drago mi je što su došli u Beograd po treći put. Mnogo mi se sviđa to što radi 'Motorhed'. Možda neki misle da ih je pregazilio vreme i da su su zastareli, ali svakako treba pozdraviti njihovu doslednost u tome što rade. Svaka im čast. Lemi je vrhunska zvezda.

Milan (Neverne bebe):

- Nažalost, ne idem jer imamo koncert u Valjevu, ali bih sa velikim zadovoljstvom išao da mogu. Nema šta, 'Motorhed' su svetske zvezde.

Milić Vukašinović:

- Još uvek ne znam da li ću ići. Plašim se da je ovo obično tezgarenje benda koji je davno prestao da radi. Ipak, voleo bih da upoznam Lemija. On je roker isto kao i ja. Mislim da smo veoma slični. S. Stanković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.