Izvor: RTS, 21.Feb.2022, 17:04

Ko su rokeri iz kikindskog benda "Roj"

Članovi mladog rok benda iz Kikinde zajedno imaju godina koliko i jedan ozbiljan roker starije generacije. Uprkos tome, uporni su u negovanju starog zvuka. Rok bend nosi naziv "Roj".
Oni su muzička grupa "Roj", imaju od 12 do 16 godina i inspiriše ih rok end rol. Postoje godinu i po dana, vežbaju kod kuće u Banatskom Velikom Selu i u Kikindi, a sastaju se jednom nedeljno da bi se zajednički uvežbali. U početku su svirali obrade poznatih hitova, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sada imaju i svoje autorske kompozicije.

"Nekako muzika kao muzika nas inspiriše da dišemo, da imamo nastupe, da se družimo, ali možemo reći da se predstavljamo sa rok end rolom", kaže bubnjar Vid Vašalić.
"Meni je osećaj, prelep osećaj zato što pred svim tim ljudima ja se izražavam, uz muziku i inovativno jako", navodi basista Stefan Polić i dodaje da "učenje gitare nije uopšte teško, ali jeste zahtevno, zato što svaki dan se mora vežbati. Da ne bi prsti omekšali, mora se učiti."
"Uglavnom imam tremu pre nego što stanem na scenu, ali ta trema skroz nestane kad se popnem. To je ipak neki moj san! Tako smo od malena odrasli na toj muzici i prosto uživamo u toj vrsti muzike", kaže pevačica benda Andrijana Zobenica.
"Planovi su da za početak postanemo poznati u Srbiji, pa onda i u svetu", kaže gitarista Vasilije Čolak. Baš kao u svim rok end rol pričama u bend se ušlo zbog muzičkog nasleđa ili neobičnijih razloga.
"Pre dve godine sinko se bio jako zaljubio, pa je popustio u školi, onda je došla frka ništa nećeš dobiti za poklon, nema rođendana, nema slavlja, nema ničeg i onda takav, kakvog ga Bog dao uoči rođendana uveče dođe u prodavnicu i koja je najskuplja gitara? kaže ta, ja sinu kupim gitaru.Tako da moj sin je bukvalno zbog kazne počeo da svira gitaru", priča Saša Čolak , Vasilijev tata.
"Ukoliko i i treba savet to je samo organizacionog tipa. Znaš, ćale, treba nam ovo ili kako bi smo mogli ovo ili ono, to što se meni kod njih sviđa jeste da znaju šta hoće i oni kao mladi već su sebe definisali. Neke ciljeve, sami komponuju", kaže Milan Vašalić, etnomuzičar.
I zaista rok bend "Roj" ima svojih pet autorskih dela, a nedavno je u Kikindskom Kulturnom centru na posebnoj prezentaciji koja je okupila pre svega školske drugare rokera predstavljen i prvi spot.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.