Ko sme, taj može

Izvor: Večernje novosti, 22.Sep.2016, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko sme, taj može

“Sindikalac” Boško Ćirković okončao trku izdržljivosti na alpima JEDNU od najtežih evropskih trka izdržljivosti Tor de žion, na oko 3.000 metara nadmorske visine po Alpima, prešla je i ekipa naših ultramaratonaca - Boško Ćirković Škabo, Dalibor Daničić i Branko Lučić. - Start trke je bio 11. septembra u 10 časova - priča za “Novosti” Boško, član “Beogradskog sindikata”. - Bilo je neophodno preći tačno trasiranu rutu po Alpima, oko doline Aosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Italiji, dugačku 338,6 kilometara, sa vertikalnim usponom od preko 25 km, za manje od 150 sati. Nas trojica od četvorice iz ekipe “Ultra trkač Srbija” smo to i uspeli. * Kakvi su utisci sa, takozvane staze divova? - Ruta prolazi kroz četiri parka prirode: Mon Blan, Crvenu planinu, Gran Paradiso i Mon Avik. Usput smo sretali divlje i pitome konje i magarce, mrmote, stada krava i koza, uživali u divotama vodopada, planinskih jezera, šuma, glečera, vrhova pod višegodišnjim snegovima. Privilegija je na taj način uživati u prilično netaknutoj prirodi. Doživeti izlazak sunca na takvim mestima je neprocenjivo. * Od kada se i kako pripremate za ovu rutu? - Više od tri godine funkcionišemo kao pokret entuzijasta “Ultra trkač Srbija”, dosad smo uspešno završili tri Beogradska maratona, ekstremne ultratrejl trke na Fruškoj gori, Staroj planini, Jahorini i u Istri, kao i dve trke samoprevazilaženja na 12 i 24 sata. Ovo nam je bio najveći zajednički poduhvat dosad i zahtevao je mnogo više psihičke pripreme i odlučnosti, negoli puke fizičke pripreme. “Ko sme, taj može” je moto koji smo pozajmili za UTS i ovo je bila samo još jedna primena istog. * Šta sve pada na pamet tokom tako duge trke, možda neke rime, ritmovi? - Tokom šest dana provedenih na stazi, uz veoma neredovno spavanje, dolazile su razne misli u glavu. Više sam razmišljao o preživljavanju nego o rimama, da budem iskren. Samo jedna misao nikad nije bila na dnevnom redu: potpuno zaustavljanje. AVANTURISTIČKI DOKUMENTARAC NA ovom divnom i teškom putešestviju, svojevrsnom hodošašću, ekipa “Ultra trkač Srbija” je snimila materijal koji će u skorije vreme biti pretočen u dokumentarni film o pomalo neobičnoj avanturi sasvim običnih ljudi. - Noseću pesmu muzičke podloge za isti bi, naravno, trebalo da radi grupa ljudi zbog koje sam uopšte i zanimljiv medijima, “Beogradski sindikat” - naglašava Ćirković.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Srpski ultramaratonci savladali "Trku izdržljivosti" na Alpima

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2016

Jednu od najtežih evropskih trka izdržljivosti Tor de žion, na oko 3.000 metara nadmorske visine po Alpima, prešla je i ekipa srpskih ultramaratonaca - Boško Ćirković Škabo, Dalibor Daničić i Branko Lučić...- Start trke je bio 11. septembra u 10 časova - priča za “Novosti” Boško, član...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.