Izvor: S media, 23.Avg.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko preživi, pričaće: Danas i do 42 stepena

U Srbiji će i danas biti sunčano i veoma toplo, sa temperaturama koje će dostići 42 podeok na celzijusovoj skali.

Vetar će biti slab, u Vojvodini posle podne i umeren, pretežno jugozapadni. Minimalna temperatura od 14 do 22 C, maksimalna od 37 do 42 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu suncano i veoma toplo. Vetar slab, pretežno južni i jugozapadni. Minimalna temperatura oko 22 C, maksimalna oko 39 C.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Lagana ishrana, uzimanje tečnosti, adekvatno odevanje

Lagana ishrana, uzimanje više tečnosti, adekvatno odevanje i izbegavanje izlaganja suncu u najtoplijem delu dana, saveti su lekara građanima kako da bolje podnesu velike vrućine koje se danas i narednih dana očekuju širom Srbije.

[tbr=Izgledi vremena u narednih sedam danaU subotu, a u većini krajeva i u nedelju sunčano i veoma toplo. Najviša temperatura u većini mesta od 38 do 41 C.

U nedelju posle podne i krajem dana najpre na severozapadu, a u ponedeljak i u ostalim predelima osetno svežije sa lokalnim pljuskovima, grmljavinom i pojacanim severozapadnim vetrom. Zatim do kraja perioda pretežno sunčano, uz postepeni porast temperature.][/tbr]

Potrebno je stalno nositi sa sobom bočicu sa vodom, a u periodu od 10 do 18 časova izbegavati direktno sunčevo zračenje.

Posebno starije osobe i hronični bolesnici trebalo bi da borave u rashlađenim prostorijama ili u hladovini parka.

Savetuje se osvežavanje voćnim napicima, mineralnom vodom, uzimanje sladoleda, lubenica, dinja, voća, voćnih salata, čorbi od povrća.

Preporučuje se lagano odevanje, nošenje komforne odeće od prirodnih materijala i svetlijih nijansi, stavljanje peškira i hladnih obloga oko tela, zaštita očiju i kože od sunca.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.