Ko naoružava ilegalne formacije Albanaca na KiM? Dobili smo odgovor: Mogu da rade šta hoće

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 22:59

Ko naoružava ilegalne formacije Albanaca na KiM? Dobili smo odgovor: "Mogu da rade šta hoće"

Tokom obraćanja na vanrednoj sednici u Ujedinjenim nacijama Vučić je govorio o naoružavanju Prištine.

On je svima ukazao da pored Kfora na KiM ne treba da postoje druge oružane formacije.

"Kada pitamo po kom međunarodno pravnom dokumentu, po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN i Povelji Ujedinjenih nacija, pored Kfora mogu da postoje bilo koje druge oružane formacije na Kosovu i Metohiji i po kom dokumentu oni dostavljaju oružje tim ilegalnim oružanim formacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Albanaca, mi dobijamo odgovor da su ti koji to rade moćni, da su priznali takozvanu nezavisnost Kosova, da ih ne zanima Rezolucija Saveta bezbednosti 1244 i Povelja Ujedinjenih nacija, i da mogu da rade šta im je volja.

Gazi se i narušava suverenitet Republike Srbije na Kosovu i Metohiji koji je eksplicitno garantovan rezolucijom 1244 i poveljom Ujedinjenih nacija. Usled svega ovoga, logično je da višemesečna nastojanja Beograda da se u saradnji sa međunarodnom zajednicom nađu rešenje za ovaj problem nisu rodila plodom. Iako je činjenica da je međunarodna zajednica označila Prištinu kao isključivog krivca za ovu eskalaciju, Priština se suštinski nije suočila sa ozbiljnim posledicama svog delovanja. Ali, teror protiv srpskog stanovništva se intenzivira i uključuje i fizičke napade na Srbe i napade na njihovu imovinu i privatnu imovinu Srpske pravoslavne crkve ", rekao je Vučić.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.