Ko je zli šumar, a ko njupadžija: Crtanim junacima glasove pozajmljuju ministri, sportisti...

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je zli šumar, a ko njupadžija: Crtanim junacima glasove pozajmljuju ministri, sportisti...

Ko se krije iza glasova popularnih likova crtanih filmova? Osim glumaca, glasove pozajmljuju fudbaleri, ministri, pevačice, reperi...

U bioskope je upravo stigao popularni animirani film “Rio 2” u kome poznati glumački par (bivši bračni par) igra papagaje Plavka i Biserku, a jedan fudbalski as je za ovu priliku postao zli šumar.

- Bilo je zadovoljstvo sinhronizovati lik tog divnog papagaja u njegovoj ludoj porodičnoj avanturi kroz prašumu Amazona. Fantastična >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << animacija, scenario i muzika... vrhunska zabava - kaže za “Blic TV magazin” Dragan Mićanović, koji je pozajmio glas Plavku, dok je Ana Sofrenović u istom crtaću Biserka.

- “Rio 2” je po meni još bolji od prvog dela i uživala sam u sinhronizaciji, kao i u radu sa ostalim glumcima koji su dali glas ovoj fantastičnoj priči sa fantastičnim

likovima - ističe Ana Sofrenović.

U brojnoj ekipi koja je na srpskom dočarala avanture simpatičnih plavih ara su Srđan Timarov, Marko Marković, Milan Antonić, reper Ajs Nigrutin i mnogi drugi, a među njima je fudbaler Savo Milošević.

- Pomogao mi je Dragan Vujić Vujke, koji mi je objasnio kako da pričam, da glumim glasom. Dočarati karakter kroz glas, ljudi pomisle da je to posao koji svako može da odradi, a možda je u nekim segmentima i teže od glume - objašnjava bivši fudbaler, koji je morao da se uživi u ulogu zlog šumara.

Jedan od glumaca koji je radio sinhronizacije skoro svih najpoznatijih novijih animiranih filmova je Dragan Vujić Vujke. On se u poslednje vreme bavi režijom sinhronizacija i radi sa drugim glumcima, a kaže da nije nimalo lako uraditi nešto da liči na američki original, a da istovremeno ima srpski šmek. Treba, kaže, privući ljude glasom, a da to ne bude dosadno i monotono.

Legendarni glasovi u crtaćima

Ljubiša Bačić – Sofronije, Badža (Popaj), Njupadžija (Štrumfovi)

Nikola Simić - Duško Dugouško, Šilja, Miki Maus, Gargamel

Đuza Stojiljković - Patak Dača, Rafaelo (Nindža kornjače)

Mića Tatić - Popaj, Pera Detlić, Veliki Štrumf, Paja Patak, Tarzan, Brzi Gonzales

Vladislava Đorđević Vlaca - Sunđer Bob, Keba Kraba, Veverica Sendi, Gospođa Pufna, Biserka

Žika Milenković kao kralj Džulijan

Poznati muzičar, frontmen “Baba” i Bajagin “instruktor”, u popularnom serijalu “Madagaskar” pozajmljuje glas kralju Džulijanu.

- Zvali su me prvo da adaptiram tekstove songova za “Sunđer Boba” i “Madagaskar”, tako da radim kombinaciju tih pesmica i sinhronizujem u “Sunđer Bobu” epizodne likove, a u “Madagaskaru” sam princ Džulijan. Gomilu tih crtaća sam odradio i to je super period. Izigram se tamo, malo se istresem jer nije to prava gluma nego karikiranje, menjanje glasova. Prepoznaju me po glasu nekad klinci na svirkama, pa viču:”Eno ga kralj Džulijan” - ispričao je poznati muzičar.

"Zaleđeno kraljevstvo“

Ana, neustrašivi optimista, krenula je na epsko putovanje udružena sa pasioniranim planinarom Kristofom i njegovim pomoćnikom irvasom Svenom kako bi našli njenu sestru Elsu, koja je svojim ledenim čarima zaledila čitavo kraljevstvo Arendela u večnu zimu. Glasove su pozajmili: Ivan Bosiljčić (na slici), Jelena Gavrilović, Andrijana Oliverić, Nikola Bulatović, Stefan Bundalo, Marko Gvero, Dušica Novaković, Branislav Platiša, a u pevačkim deonicama Lejla Hot i Marko Kon, kao i reditelj sinhronizacije Jana Maričić.

„Zvončica i vila gusarka“

Avantura o Zarini, pametnoj i ambicioznoj vili čuvarki vilinskog praha koju je začarao plavi vilinski prah i njegove beskrajne mogućnosti. Glasove pozajmili: Snežana Jeremić, Paulina Manov, Slobodan Stefanović, Jadranka Bugarski, a režiser sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke.

“Ćurke na slobodi”

Ovo je priča o dva ćurana sa dve suprotstavljene strane koji moraju da zaborave na svoje nesuglasice i putuju nazad u prošlost kako bi promenili tok istorije i zauvek skinuli ćurke sa menija za Dan zahvalnosti. Glasovi: Dubravko Jovanović, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović Ćetković, Dragan Vujić Vujke, Nikola Bulatović, Nebojša Ilić Cile, Tinja Damnjanović... Režija: Milan Antonić.

„Alvin i veverice 3: urnebesni brodolom”

Nakon prve dve avanture Alvina, Teodora i Sajmona, tri živahne, talentovane veverice koje postaju muzičke zvezde, odlaze u uzbudljive egzotične predele. Reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke, a u ulogama se pojavljuju Srđan Timarov, Vladimir Aleksić, Nina Janković, Srđan Jovanović, Milan Tubić, Nikola Bulatović, Mina Lazarević, Dušica Novaković i Jelena Petrović. Kao specijalni gosti u sinhronizaciji pojavljuju se Aleksandra Radović kao stjuardesa i Ivan Tasovac (na slici) kao kapetan broda.

Gospodin Pibodi i Šerman 3D”

Glas glavnom junaku Šermanu pozajmio je Svetislav - Bule Goncić, dok su ostalim likovima glasove dali glumci: Radoslav Milenković, Jasmina Avramović, Jadranka Bugarski, kao i deca, polaznici škole “Bis” Marija Simović i Vasa Prvulović.

"Ledeno doba 4"

Breskvicu igra Maša Dakić, ulogu Sidove babe preuzela je Dušanka Stojanović, a Šira je tigrica čiju ulogu tumači Katarina Marković. Viktor Savić pozajmljuje glas kapetanu Trboseku, opasnom vođi gusarskog broda. U ulozi Manija pojavljuje se Nikola Đuričko, Voja Brajović igra Dijega, dok Srđan Miletić igra Sida. Glas Eli pozajmljuje Isidora Minić, a Goran Jevtić i Lako Nikolić igraju oposume Kreša i Edija, dva Breskvičina „ujaka“.

“Turbo 3D”

Turbo je običan baštenski puž koji ima neverovatan cilj: da postane svetski šampion u trkama. Junacima filma glasove su pozajmili Marko Janketić, Dragan Mićanović, Marko Šelić Marčelo (na slici), Bojana Stefanović, Nenad Ćirić, Ivan Zekić, Miloš Samolov, Milan Antonić, Bojan Krivokapić, Marko Živić, Tomaš Sarić, Jelena Stojiljković, dok je reditelj sinhronizacije Miloš Paunović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.