Ko je na vlasti u Vladimircima?

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je na vlasti u Vladimircima?

Borba za skupštinsku klupu u Vladimircima traje od 29. avgusta – svi tvrde da su vlast.
Ko su klovnovi u centru varošice, u Vladimircima još niko nije saznao. Sednica koju je Janko Đurić, pokušao da održi ispred zgrade SO, jer kako naglašava, nije mu bilo dozvoljeno da uđe u nju, zbog maski, ometanja i uzvika, više je ličila na cirkus. Dan kasnije, u rukama drži zapisnik. Sa novoformiranom većinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrta sednica SO je održana, na drugoj bezbednoj lokaciji.

"U Vladimircima vlast čine DS, SPS, JS, 'Grupa građana' i dva nezavisna odbornika koja su prešla iz SNS-a i pridružila se nama. To je grupa od 13 odbornika a naša skupština broji 25 odbornika. Znači, ova grupa ima skupštinsku većinu", objašnjava Janko Đurić iz "Grupe građana".
U zgradi SO Vladimirci i dalje su članovi Srpske napredne stranke. Oni tvrde da je sednica koja je održana 29. avgusta imala niz nepravilnosti i da ju je legitimno izabran predsednik skupštine opštine Vladan Milošević završio zbog nepotpune dokumentacije.
"Građani opštine Vladimirci su 24. avgusta dali 60 odsto glasova SNS-u, sve sednice koje se održavaju mimo prostora koji je za to predviđen su nelegalne pogotovo ako se održavaju po menzama i drugim mestima. Čekamo odgovor ministarstva za lokalnu samoupravu jer mislimo da su oni jedino merodavni da daju sud ko je legitimna vlast u Vladimircima", navodi Vladan Milošević iz SNS-a.
I jedna i druga strana tvrde da sve rade po zakonu a saglasni su samo u jednom – da je sada na potezu nadležno ministarstvo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.