Ko je kriv za brojne posekotine dece na bazenu u Nišu?

Izvor: B92, 16.Jun.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je kriv za brojne posekotine dece na bazenu u Nišu?

Niš -- Deo mini akva-parka u Čairu zatvoren je posle samo jednog dana zbog posekotina koje su već prvog dana zadobili pojedini kupači, najviše najmlađi.

Juče svečano otvaranje i gužva. Danas jedan od bazena na Čairu bez kupača. Na društvenim mrežama još juče su se oglasili neki roditelji.

“Bazen Čair danas – fijasko! U bazenu, ispod vode, nezavršeni radovi, deca sa posekotinama nogu, stopala, prstiju na nogama… Po dečaka, posle ukazane pomoći, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došla Hitna i odvezla ga na ušivanje. Moje dete poseklo palac na levoj nozi”, navodi majka jednog deteta.

U Hitnoj pomoći je za B92 potvrđeno da je petnaestak osoba, najviše dece, imalo posekotine po nogama, od kojih je četvoro moralo na hirurpku obradu rane.

Direktor SC Čair Dragan Perić kaže da su se kupači povredili na rešetki koja štiti pumpu u delu koji se naziva spora reka.

Tvrdi da je sve uradjeno po projektu, ali da povredjeni nisu poštovali uslove korišćenja tog dela bazena.

“Nisu poštovali pravila - ovde se ne hoda, pluta se u čamcima. Iako su upozoreni, mi smo uzeli rešetke i dali ih na doradu za svaki slučaj”, ističe Perić.

Građani Niša na bazenu sa kojima smo pričali smatraju da je neodgovorno da se bazen otvori ukoliko nije bezbedno, jedan kaže da je doveo dete jer je bilo uporno.

Na bazenu je danas bio i prvi čovek Niša. Traži odgovornost nadležnih.

“Nadzorni organ treba da proveri da li je sve urađeno po projektu, po standardu i da li su poštovani uslovi korišćenja. Međutim, to ne opravdava odgovornost onih koji rade ovde”, kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Svi kupači na Čairu su osigurani, pored svakog malog bazena dežuraju bar tri spasioca, a taj nadzor će, kaže direktor, ubuduće biti i pojačan.

Odgovornost očekuje i od kupača koji, kako kaže, često ne poštuju pravila korišćenja bazena.

Mini akva-park u Čairu prvi je ovakav u Nišu, a njegova izgradnja i sanacija koštali su oko 140 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.