Ko je kopilot koji je srušio avion?

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Mar.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je kopilot koji je srušio avion?

Andreas Lubic bio je kopilot leta Džermanvingsa 9525 koji je okončao tragično na francuskim Alpama. Kako su objavili francuski tužioci, Lubic je sam srušio avion i ubio 149 osoba u njemu.

Lubic je imao 28 godina i državljanin je Njemačke. Živio je s roditeljima u Montabauru u Njemačkoj. Imao je i stan u Dizeldorfu.

Džermanvingsu se pridružio u septembru 2013. godine. Iza sebe je imao 630 sati leta kao kopilot, prenosi Klix.

"Andreas je preminuo kao prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oficir na tragičnom letu. Postao je član asocijacije kao tinejdžer, jer je htio ostvariti san da leti. Učio je letjeti jedrilicom, a potom se obučio za upravljanje Erbasom 320", rekao je ranije gradonačelnik Montabaura Gabrile Viland.

Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) saopštila je kako se Lubic nalazi u prestižnoj bazi podataka certificiranih pilota. To znači da je Lubic imao vrhunsko visoko obrazovanje, licencu i položio medicinske standarde koje je postavila FAA. Cilj ove obuke je da se smanje greške pilota koje vode do fatalnih nesreća.

Lufthanza je objavila da su obojica pilota imala praksu u Lufthanzinoj školi letenja u Bremenu. Iz kompanije nisu mogli potvrditi da li je ovo njegov prvi posao profesionalnog pilota ili je imao prethodno iskustvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Andreas Lubitz – pilot koji je svjesno oborio avion sa 150 ljudi

Izvor: SandzakPress.net, 26.Mar.2015

Njemačka – Njemački kopilot Andreas Lubitz namjerno je oborio avion Germanwingsa u kojem je poginulo 150 putnika i članova posade, prvi su pokazatelji istrage o toj nesreći.  U njemačkom gradu Montabauru poznanici 28-godišnjeg Lubitza kazali su za AP da on nije pokazivao znakove depresije kada...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.