Ko je Muhamed Bulel?

Izvor: B92, 15.Jul.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je Muhamed Bulel?

Šef francuskog istražnog tima Fransoa Molen potvrdio je da je Muhamed Bulel identifikovan kao vozač kamiona koji je ubio 84 osoba.

On nije mogao da potvrdi da je napad u vezi sa aktivnostima neke terorističke organizacije, ali je dodao da sve upućuje na to.

“Možemo da potvrdimo smrt 84 osoba, uključujući i desetoro dece, 200 je ranjeno, a 52 lica su u smrtnoj opasnosti. Kamion je u promenadi prošao put od dva kilometra. Terorista je pucao, ali su trojica policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeli da ga neutrališu“, rekao je Molen.

Molen je istakao da kod Bulela nisu primetili bilo kakve znakove islamske radikalizacije, a i da se do kamiona dovezao na biciklu, koji je potom pronađen u kamionu.

“U kamionu je pronađena automatska puška, municija, imitacija pištolja i dva plasična kalašnjikova, a mogu da potvrdim i da je pronađena lična karta. Napadač je bio kurir, oženjen i otac, a u martu je bio kažnjen na šest meseci zbog oružanog napada. Nikada nije bio objekat praćenja u okviru akcija protiv radikalizovanih grupa. U njegovoj kući je pronađena i zaplenjena određena kompjuterska oprema. Napad niko nije preuzeo, ali korespondira sa prethodnim pozivima terorističkih organizacija“, dodao je Molen.

Molen je rekao da je Bulel bio poznat policiji po pretnjama, nasilju i sitnim krađama, a u januaru 2016. je priveren zbog oružanog napada, a slično se dogodilo i 23. marta, kada je dobio šest meseci uslovne kazne kada je vozača sa kojim se sukobio gađao drvenim predmetom.

Na osnovu dokumenata koji su pronađeni u njegovom stanu policija pokušava da dobije podatke o tome da li je imao pomagače ili je bio pripadnik ili simpatizer neke od terorističkih organizacija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.