Ko je Aleksandar Stub - novi predsednik Finske i za šta se zalaže?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 23:11

Ko je Aleksandar Stub - novi predsednik Finske i za šta se zalaže?

Osvojio je 51,6 odsto glasova

Finski političar desnog centra Aleksandar Stub pobedio je na danas održanim predsedničkim izborima u Finskoj, nakon što je osvojio 51,6 odsto glasova, na osnovu 99,7 odsto prebrojanih glasačkih listića, javlja Rojters.

Njegov rival iz Partije zelenih Peka Havisto osvojio je u u danas održanom drugom krugu predsedničkih izbora 48,4 odsto glasova.

Stub je prethodno obavljao funkciju potpredsednika Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << investicione banke i direktora Evropskog univerzitetskog instituta u Italiji, a za sebe kaže da je ''umeren'' političar, navodi Rojters.

Uoči izbora najavio je da će, ako bude izabran za predsednika, voditi politiku ''bezgranične podrške'' Ukrajini, dok ga najbliži saradnici opisuju kao proevropskog političara koji se zalaže za ''evropskiji NATO'' i kao konzervativca kada je u pitanju fiskalna politika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.