Ko čita knjige smanjuje mu se broj zatvorskih dana

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko čita knjige smanjuje mu se broj zatvorskih dana

Brazilski zatvori ponudili su zatvorenicima mogućnost da skrate svoje kazne. Ukoliko pročitaju jednu knjigu, kazna je za četiri dana kraća.

Četiri federalna zatvora u Brazilu su mesto gde svoje kazne služe neki od najopasnijih kriminalaca, koji su osuđeni na dugogodišnje kazne. Zatvorenicima je ponuđeno da smanje svoju kaznu za 48 dana godišnje ukoliko odluče da čitaju knjige.

Posle čitanja knjiga, zatvorenici moraju da prilože dokaz da su to učinili, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << način za to je pisanje eseja i to na ispravan način. U programu će učestvovati odabrani zatvorenici.

"Pomoću ovog programa zatvorenik može da napusti zatvor sa većim znanjem i drugačijim pogledom na svet. Bez sumnje će biti bolje osobe nego ranije", rekao je advokat Andre Kedi, koji vodi program doniranja knjiga zatvorima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.