Ko će prenositi sednice Skupštine

Izvor: B92, 09.Nov.2010, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će prenositi sednice Skupštine

Beograd -- Ukoliko parlament bude imao dovoljno novca, raspisaće se tender za prenos skupštinskih zasedanja, dok se ne uvede parlamentarni kanal.

Dilema oko duga RTS-u za prenose skupštinskih zasedanja još nije rešena, ali bismo naredne godine parlamentarce mogli da gledamo na nekom drugom programu.

Ukoliko Skupština bude imala dovoljno sredstava, rekla je "Novostima" Slavica Đukić-Dejanovićeva, raspisaće tender za odabir televizije koja će prenositi debate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamentaraca.

"Da li će da pobedi RTS ili neka druga medijska kuća zavisi od ponude. Važno je da taj koga odaberemo ima nacionalnu frekvenciju", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je objasnila i da je to samo prelazno rešenje do uvođenja parlamentarnog kanala. A osim RTS, do sada je jedini zainteresovan za prenose iz Skupštine bio B 92 info, ali on nema nacionalnu pokrivenost.

Veran Matić, direktor B 92, kaže za "Novosti" da će njegova kuća sačekati raspisivanje tendera, kako bi videli uslove.

"Procenićemo da li ima smisla da učestvujemo, jer je izvesno da će se tražiti nacionalna frekvencija. Ako bude otvorena mogućnost za kablovsko emitovanje, procenićemo moguće troškove i doneti odluku. Ako bismo to radili, to bi za vreme zasedanja Skupštine bio pravi parlamentarni kanal sa specijalnim emisijama, živim uključenjima, analizama stručnjaka, anketama građana i temama o kojima se raspravlja", kaže Matić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.