Ko bi pružio ruku DPS-u bio bi linčovan

Izvor: B92, 03.Sep.2020, 19:42

"Ko bi pružio ruku DPS-u bio bi linčovan"

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da nije pristalica ekspertske vlade.

Kako prenosi RTCG, Medojević je ocenio da je nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić akademski čovek koji nema mnogo političkog iskustva i da ga je postavila Srpska pravoslavna crkva.

"Nama ne trebaju zubari ni hirurzi, jer mi nećemo da vadimo zube i jetru. Nama trebaju eksperti u politici, koji znaju kako se to radi i nadam se da ćemo doći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do kompromisa između iskusnih političkih lidera i eksperata", kazao je Medojević.

Ističe da su rezultat ostvarili najviše delovanjem DF-a, ali i aktivnim učešćem SPC i mitropolita Amfilohija.

Medojević je kazao i da je stav Demokratskog fronta o Kosovu jasan i, ukoliko budu mogli da utiču, poništiće odluku o priznanju Kosova.

Komentarišući pitanje novinara o lideru GP URA Dritanu Abazoviću, Medojević je rekao da Abazović nema sa kim da menja vlast, osim sa DF-om i Demokratama.

"Abazović je sigurno izložen udarima UDBE, albanskih nacionalista, islamskih fundamentalista", kazao je Medojević ističući da nema kompromisa sa DPS-om.

"Ne smije bit kompromisa sa bivšom vlašću. Đukanović će možda pokušati da kupi nekog iz opozicije, ali raspoloženje naroda u Crnoj Gori je takvo da bilo ko da pomisli da pruži ruku DPS-u bio bi linčovan, život bi mu bio ugrožen", bio je jasan Medojević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.