Knežević: Milijarda dinara korisnija za subvencije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2012, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knežević: Milijarda dinara korisnija za subvencije

BEOGRAD -

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević izjavio je danas da je milijardu dinara iz budžeta korisnije upotrebiti za saniranje posledica suše i direktne subvencije poljoprivrednim proizvođačima, nego za angažovanje 1.658 poljoprivrednih savetnika i asistenata.

Knežević je, povodom odluke Ministarstva da ne produži ugovore sa poljoprivrednim stručnim službama, rekao da je angažovanim savetnicima i asistentima nisu plaćene ni zarade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz prethodnog perioda u visini od preko 200 miliona dinara.

"Ne možemo podržati megalomanski projekat bivše vlade i ministra", rekao je Knežević Tanjugu i ocenio da nije ni bilo iskrene namere da se ti ljudi prime u radni odnos.

Ministar je tu tvrdnju potkrepio i činjenicom da su poljoprivredni savetnici i asistenti bili angažovani za obavljanje privremenih i povremenih poslova.

Knežević je istakao da Srbija samo za osnovno finansiranje potreba i nadležnosti u ovoj godini mora da pozajmi skoro dve milijarde evra, za ovu budžetsku godinu.

Predstavnici stručnih službi Ministarstva poljoprivrede u prethodnoj vladi potpisali su ugovore sa agronoma i tehnolozima koji će savetovati poljoprivrednike, u oktobru prošle i u maju ove godine.

Ugovore je potpisalo 180 diplomiranih inženjera poljoprivrede i 88 tehnologa i bili su angažovani na godinu dana, a ugovor im je raskinut u petak, 3. avgusta.

Kneževićev prethodnik, ministar poljoprivrede u rekonstruisanoj vladi Mirka Cvetkovića Dušan Petrović otpuštanje poljoprivrednih stručnjaka je ocenio kao veliku grešku koja će prouzrokovati veliku štetu.

"Novi ministar poljoprivrede napravio je veliku grešku, jer je ostavio bez posla gotovo 1.700 inženjera poljoprivrede. Ovako veliki broj agronoma pružao je pomoć za više od 310.000 gazdinstava u Srbiji u više od 3.200 naseljenih mesta", rekao je ranije Petrović Tanjugu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Knežević: Milijarda dinara korisnija za subvencije

Izvor: Blic, 05.Avg.2012

Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izjavio je danas da je milijardu dinara iz budžeta korisnije upotrebiti za saniranje posledica suše i direktne subvencije poljoprivrednim proizvođačima, nego za angažovanje 1.658 poljoprivrednih savetnika i asistenata...Knežević...

Nastavak na Blic...

Knežević: Milijarda dinara korisnija za subvencije

Izvor: GdeInvestirati.com, 06.Avg.2012, 09:22

Goran Knežević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izjavio je danas da je milijardu dinara iz budžeta korisnije upotrebiti za saniranje posledica suše i direktne subvencije poljoprivrednim proizvođačima, nego za angažovanje 1.658 poljoprivrednih savetnika i asistenata. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.