Izvor: Blic, 06.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključna pobeda u Kruševcu

Ključna pobeda u Kruševcu

NIŠ, KRUŠEVAC - Fudbalerke Mašinca nalaze se na prvom mestu Prve lige u ženskom fudbalu. Devojkama sa niškog Delijskog visa preostaje da sutra overe lidersku poziciju u Zrenjaninu, u zaostalom susretu 2. kola protiv domaće ekipe Futura.

Ključnu pobedu 'mašinke' su ostvarile na terenu najvećih konkurentkinja u Kruševcu, gde su slavile sa 2:0 protiv Napretka.

- Ta pobeda u gostima omogućila nam je tri boda prednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u odnosu na Kruševljanke, koje su već duže sa nama najkvalitetnija ekipa u domaćem ženskom fudbalu. Ekipa je ovih dana bila na mini turneji u Grčkoj, gde smo igrale sa Paokom i Volosom. Posle gostovanja u Zrenjaninu, igračice će otići na odmor - kaže Emilija Krstić, sekretar kluba i nekadašnji golman ekipe koja u riznici ima 20 titula šampiona države.

Poraz od ekipe Mašinca nije ostavio dublje tragove na devojke Fudbalskog kluba Napredak. One su jesenji deo prvenstva završile pobedom nad ekipom Jerine iz Smedereva rezultatom 4:0. Iako u ovoj ligi nisu sve utakmice odigrane, već sada znaju da će titulu vicešampiona zadržati do proleća. Posle toga će pokušati da ugroze primat niških fudbalerki.

- Planiramo odlazak na pripreme, pa ukoliko predsedništvo kluba usvoji i odobri ovaj plan, možemo da računamo da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspeh kada smo osvojili Kup. U jesenjem delu prvenstva nismo imali adekvatne pripreme, radili smo na fudbalskim terenima kod bazena, gde su očajni uslovi. Kvalitetnije pripreme neophodne su nam za prolećni deo prvenstva kada počinju kup utakmice - kaže trener ŽFK Napredak Dragan Bradarić. Prolećni deo fudbalske sezone počinje 1. aprila. O. M. - N. E.

Gradonačelnik zadržao fotelju Poverenje Nišlija Smiljku Kostiću

Od oko 66.000 građana, koji su izašli na prekjučerašnji referendum, 62,3 odsto njih dalo je poverenje gradonačelniku Niša Smiljku Kostiću, što znači da je Kostića podržalo oko 42.000 građana.

Prema podacima Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) izlaznost je bila 29,7 odsto. Za opoziv gradonačelnika bio je samo centar grada.

U izbornom štabu Nove Srbije preksinoć je bilo veselo, a dolazak članova biračkih odbora proslavljan je aplauzima.

- Teško dajem reč, ali kada nešto obećam to i ispunim. Ovaj referendum je bio nepotreban, ali i to je u duhu demokratije. Budite uvereni da ćemo ispraviti sve što do sada nije bilo u redu, a zaposleni u gradskoj upravi će morati da rade isključivo u interesu građana - rekao je novinarima Kostić.

Predsednik Gradskog odbora DSS Goran Ilić izjavio je da referendum potvrđuje da Nišlije veruju Smiljku, i da su mu pružile mogućnost da bude gradonačelnik četiri godine. Raspoloženje se nije promenilo u odnosu na lokalne izbore.

- Referendum je prošao i sad moramo da rešavamo probleme grejanja, javnog prevoza. Mnogo smo vremena potrošili na organizovanje opoziva. Nadam se da će predstavnici izvršne vlasti u gradu nastaviti da sarađuju. Paradoks je da su neke partije koje čine skupštinsku koaliciju otvoreno pozivale birače da izglasaju opoziv gradonačelnika Smiljka Kostića. Videćemo da li će koalicija ostati ista - kaže predsednik GO DSS Goran Ilić.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Niša, dr Saša Živić, na čiju pobudu je organizovan referendum za opoziv Smiljka Kostića, smatra da DS više ne snosi nikakvu odgovornost za stanje u gradu.

- Građani Niša veruju Smiljku Kostiću i oni su preuzeli odgovornost za sve što se bude dešavalo. Ovo je političko dno, a oni koji su opet dali poverenje Kostiću ljuto su se prevarili - smatra dr Saša Živić. M. Smiljković - V. Torović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.