Klizno radno vreme Ministarstva Srbije za rad da bi se olakšalo roditeljstvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizno radno vreme Ministarstva Srbije za rad da bi se olakšalo roditeljstvo

Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je danas saopštilo da je uvelo klizno radno vreme svojih zaposlenih, da bi im "olakšalo usklađivanje rada i roditeljstva".

To je prvi resor Vlade Srbije koji je uveo mogućnost da, "po odobrenju rukovodioca", radno vreme službenika Ministarstva rada može početi od 7.00 časova do 8.30 časova, a završiti se od 15.00 do 16.30 sati, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo pominje odredbe Strategije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podsticanja rađanja i Konvencije Međunarodne organizacije rada o jednakim mogućnostima i tretmanu za radnika s porodičnim obavezama, koju je Srbija ratifikovala.

"Zaposleni i njihova prava su u fokusu rada resora kojim rukovodim i brojne svetske primere dobre prakse najpre smo primenili na našim zaposlenim. Ovo ministarstvo je pionir u brojnim inovacijama kada je u pitanju oblast rada i radnih odnosa, tako je i u ovom slučaju", kazao je ministar Zoran Đorđević.

Ministar je naveo da su "istraživanja pokazala da su i vodeće svetske kompanije, uvođenjem kliznog radnog vremena efektivno smanjile neproduktivan rad, povećale zadovoljstvo zaposlenih, smanjile troškove i potrebu za prekovremenim satima na radnom mestu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.