Klint Istvud dao Novu šansu glumi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klint Istvud dao "Novu šansu" glumi

LOS ANĐELES -

Iako je bio izjavio da više ne želi da glumi kako bi se u potpunosti posvetio režiji, Klint Istvud je u 82. godini opet stao ispred kamere za "Novu šansu" (A New Chance), dirljivom ostvrtu na starost i odnosima oca i ćerke.

Protivrečeći još više samom sebi, legendarni glumac nije želeo da sam realizuje ovaj film, već je režiju poverio dugogodišnjem saradniku i producentu Robertu Lorencu.

Poslednji put kada je Istvud bio samo glumac bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je pre dvadeset godina u filmu "Na liniji vatre" Volfganga Petersena.

"Robert Lorenc je obavio sjajan posao. Već godinama me je gnjavio da režira, pa je ovo bila dobra prilika", kazao je slavni glumac prilikom predstavljanja filma u Los Anđelesu.

Obožavan u Americi, "holivudski lav" je donekle okrnjio svoj imidž učešćem u predsedničkoj kampanji Mita Romnija.

Sada već čuveni Istvudov razgovor sa praznom stolicom na konvenciji republikanaca u avgustu na Floridi pružio je sliku pomalo smetenog starca.

Na projekciji "Nove šanse", pojavio se jedan sasvim drugačiji Istvud - raspoložen i siguran u sebe, koji je u šaljivom tonu odgovarao na pitanja o starosti i godinama koje prolaze.

"Kada stignete u određene godine, srećni ste samim tim što ste još uvek tu!", izjavio je uz veliki osmeh.

"Voleo sam godine koje su iza mene i pokušavam da uživam u ostatku puta", dodao je on.

Starost i njene slabosti su u fokusu "Nove šanse", u kojem Istvud glumi lovca na bejzbol talente koji odbija da prizna da postaje slep i koji je nesposoban da uspostavi iskren i smiren odnos sa svojom ćerkom (Ejmi Adams).

Holivudski veteran je rekao da je rado prepustio ulogu reditelja.

"Nakon 'Gran Torina', rekao sam sebi da je pomalo glupo to što želim da radim oba posla, iako sam to činio 40 godina", kazao je Istvud koji je prvi put stao iza kamere 1971. da bi režirao triler "Jeza u noći".

"Pomislio sam da ne bi trebalo da sebi komplikujem život i da je najbolje da samo glumim", naveo je on, dodajući da verovatno više neće raditi obe stvari istovremeno.

"Ali sam, takođe, pre nekoliko godina rekao da više neću da glumim, pa sam evo promenio mišljenje. Ljudi često samo lažu", zaključio je glumac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.