Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2020, 11:06

Klinika za infektivne bolesti u Nišu kovid prijemno-trijažni centar

Klinika za infektivne bolesti u Nišu radi isključivo kao kovid prijemno-trijažni centar, bez pacijenata u stacionaru, zbog toga što će narednih dana početi radovi na postavljanju instalacija za razvod kiseonika, rekao je pomoćnik direktora Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.

On je agenciji Beta kazao da je postavljanje nove mreže za razvod gasova neophodno jer Klinika za infektivne bolesti ima 46 postelja, a do sada je imala samo sedam kiseoničkih mesta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Za vreme izvođenja tih radova infektivna klinika će biti i okrečena i dezinfikovana, kako bi bila spremna za prijem pacijenata na jesen, jer je evidentno da epidemija neće stati", izjavio je Janković.

Prema njegovim rečima, radovi na Klinici za infektivne bolesti su i prilika da se zaposleni malo odmore.

"Oni su od samog početka marta lekari, medicinske sestre i ostali zaposleni na Infektvnoj klinici radili su bez dana odmora. Sada će moći da se menjaju, neki će biti u prijemno-trijažnoj ambulanti, a neki na odmoru", istakao je Janković.

On je istakao da je Upravni odbor Kliničkog centra u Nišu još pre dva meseca doneo odluku o izvodnju radova, a radovi će krenuti sada jer je počeo da opada broj pacijenata u kovid bolnicama Kliničkog centra.

"Trenutno imamo 230 pacijenata, od kojih su 37 na intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju", rekao je Janković, koji je i direktor Klinike za anesteziju.

Prema njegovim rečima, to što u stacionaru Klinike za infektivne bolesti u narednom periodu neće biti pacijenata neće uticati na rad ostalih kovid bolnica.

"Pacijenti su i do sada nakon pregleda u ambulanti Infektivne klinike upućivani na lečenje u kovid bolnice u kojima je bilo praznih mesta, jer je kapacitet te klinike mali. Najteži pacijenti nisu lečeni na Infektivnoj klinici, već na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju", izjavio je Janković.

On je kazao da nije bilo preseljenja pacijenata sa Klinike za infektivne bolesti na druge klinike već je ona ispražnjena postepeno, otpustom pacijenata koji su preležali korona virus.

Janković je dodao da će uskoro verovatno i Klinika za rehabilitaciju koja je u kovid režimu od početka epdemije, biti ispražnjena kako bi bila okrečena, dezinfikovana i spremna za rad na jesen.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.