Klimatski aktivisti — zločinačka organizacija?

Izvor: B92, 16.Apr.2023, 13:12

Klimatski aktivisti — zločinačka organizacija?

Grupa klimatskih aktivista u Italiji suočena je s optužbama za osnivanje zločinačke organizacije.

Optužba je usmerena protiv članova grupe Ultima Generacione u Padovi u severnoj Italiji, rekao je u subotu portparol policijske jedinice Digos.

Jedinica Digos, specijalizovana za borbu protiv terorizma, kaže da je grupa osumnjičena za ometanje slobode kretanja na ulicama i prljanje kulturnih dobara.

U nekim slučajevima samo je policijska intervencija sprečila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "nasilne incidente" u koje su bili uključeni vozači kao odgovor na proteste dok traju saobraćajne gužve.

Prema pisanju lista La Republika, istražitelji opravdavaju optužbu za formiranje zločinačke organizacije činjenicom da se akcije građanske neposlušnosti nisu dogodile spontano, već su organizovane.

Aktivisti su u saopštenju kritikovali ovaj potez, rekavši kako se "pet običnih građana" suočava s optužbama za osnivanje zločinačke organizacije.

"Nenasilne građane tretiraju kao da su mafijaši", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.