Klimatski aktivisti bacili farbu na Milansku skalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022, 13:11

Klimatski aktivisti bacili farbu na Milansku skalu

Aktivisti koji se bore protiv klimatskih promena bacili su danas farbu na ulaz u operu Milanska skala uoči otvaranja nove sezone, saopštila je italijanska policija.

Iz policije dodaju, da je nakon incidenta privedeno pet osoba i da su komunalne ekipe uklonile farbu sa ulaza u pozorište, prenosi Rojters.

Pokret Poslednja generacija preuzeo je odgovornost za akciju u Milanu.

Tokom prošlog meseca, ista grupa je u Rimu gađala supom delo holandskog slikara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vinsenta Van Goga "Suncokreti", u Beču bacila crnu tečnost na delo "Smrt i život" austrijskog slikara Gustava Klimta i brašno na sportski automobil 979 BMW M1 koji je oslikao američki pop umetnik Endi Vorhol, a koji je bio izložen u Milanu.

Aktivisti koji se bore protiv klimatskih promena su poslednjih meseci organizovali proteste širom Evrope, a ne meti napada su često bili muzeji i umetnička dela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Klimatski aktivisti bacili farbu na Milansku skalu

Izvor: Radio 021, 07.Dec.2022

Klimatski aktivisti bacili su danas farbu na ulaz u operu Milanska skala uoči otvaranja nove sezone, saopštila je italijanska policija.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.