Klima za ispod majice - hladi i greje 24 sata (VIDEO)

Izvor: Mondo, 29.Jul.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klima za ispod majice - hladi i greje 24 sata (VIDEO)

Sony Reon Pocket - klima na leđima.

Foto: MONDO / Sony / REON POCKET

Finansiranje nekog projekta putem crowdfunding sistema dobar je način da se kompanija sa bezbedne udaljenosti uveri u potencijalnu isplativost neke ideje. Za lako nosiv klima uređaj, koji je manji od prosečnog pametnog telefona (5,4 × 2 × 11,6 centimetara), Sony nije mogao da odabere bolji trenutak.

Globalne temperature zabeležene u junu 2019. godine, oborile su sve rekorde, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i mesec će ostati upamćen kao najtopliji otkad se klimatski parametri beleže.

Reon Pocket je elegantan termoelektrični gedžet težine samo 85 grama, koji se nosi na poleđini specijalno dizajnirane majice/košulje sa ciljem da hladi ili greje vlasnika. Funkcije se kontrolišu putem pripadajuće aplikacije.

Pomoću njega, moguće je temperaturu oko tela sniziti do 13, ili povećati do osam stepeni Celzijusa. Baterija se puni samo dva sata putem USB-C porta i obezbediće 24 sata rada. Do kraja kampanje ostao je još 21 dan, a već je “zgrnula“ skoro 600 hiljada evra, tako da će se po svoj prilici Reon Pocket naći na japanskom tržištu za koji je predviđen, a jednog dana možda i van tog područja.

Dve verzije su ponuđene za podršku - 105 evra za Lite verziju i 117 za Standard. Ova jeftinija je uskraćena za podešavanje snage izduvavanja vazduha, koji “vitla“ po kičmi.

Verujemo da će ovaj gedžet, ako se pokaže uspešnim u Japanu vrlo brzo stići i do naših krajeva, u kojima će ga mnogi jedva dočekati!

Šta vi mislite o ovom uređaju?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: First Flight JP

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.