Kladovo odsečeno od sveta, evakuacija u Tekiji

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kladovo odsečeno od sveta, evakuacija u Tekiji

Zbog obilnih padavina i velikog broja odrona kamenja i blata u istočnoj Srbiji, neprohodni su svi putni pravci koji vode ka Kladovu.

Česte kiše i obilne padavine u velikoj meri otežavaju saobraćaj, a na pojedinim deonicama saobraćaj je u prekidu.

Gorska služba spasavanja Srbije (GS S) saopštila je da njene ekipe iz Zaječara i Boljevca od sinoć učestvuju u pružanju pomoći i evakuisanju stanovništva Tekije, ugroženog bujičnim vodama i blatom.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se navodi u saopštenju, spasioci GS S-a su na poziv Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije učestvovali u evakuisanju stanovništva Tekije koje je trajalo tokom prethodne noći.

"Dodatne ekipe GS S-a Srbije trenutno su u pripravnosti, spremne da se odazovu na poziv za pomoć u svakom delu zemlje", dodaje se u saopštenju.

Vanredna situacija zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, proglašena je u ponedeljak na teritoriji opština Kladovo, Negotin i Majdanpek.

Jedna žena je poginula u poplavi u Tekiji, javila je ranije Regionalna TV Bor.

Kladovo je od ponedeljka sasvim izolovano, jer su bujice sa planine Miroč srušile dva mosta na putu za Negotin, a oštećena je i Đerdapska magistrala kod Tekije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ugrožena hidroelektrana "Đerdap dva", Kladovo odsečeno od sveta

Izvor: Blic, 16.Sep.2014

Zbog obilnih padavina i velikog broja odrona kamenja i blata u istočnoj Srbiji, neprohodni su svi putni pravci koji vode ka Kladovu. Voda je prodrla u pomoćni deo Hidroelektrane "Đerdap Dva" i time ugrozila njen rad...Česte kiše i obilne padavine u velikoj meri otežavaju saobraćaj, a na pojedinim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.