Kladovo, konačna procena oštećenja kuća

Izvor: RTS, 30.Sep.2014, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kladovo, konačna procena oštećenja kuća

Tokom dana biće završen konačan spisak broja kuća sa procenom stepena oštećenosti na teritoriji opštine Kladovo, saopšteno je iz kabineta ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije Velimira Ilića.

Tokom prethodnih dana sačinjen je spisak vlasnika i katastarskih parcela predviđenih za eksproprijaciju, koje se nalaze na trasi rasteretnog kanala u Grabovičkom polju, dodaje se u saopštenju ministra Ilića, prenosi Tanjug.

Ilić je tokom jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana obezbedio 100 sušača za poplavljene kuće, dok je opštinska Komisija za procenu štete u Kladovu sačinila spisak kuća koje su planirane za hitnu sanaciju, kuća koje su predviđene za rušenje, kao i spisak bele tehnike koju će Vlada Srbije obezbediti za ukupno 94 domaćinstva.

Ilić se od nedelje, 28. septembra nalazi u mestu Tekija kod Kladova gde, zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije i ostalim nadležnim službama, intenzivno radi na saniranju šteta nastalih usled obilnih padavina koje su pre dve nedelje pogodile ovo mesto u Srbiji.

Na sastanku koji je Ilić održao u Tekiji sa predstavnicima vodoprivrede, opštinskog rukovodstva, Vojske, Hidroelektrane "Đerdap" dogovoreno da se nadležne institucije uključe u projekat uređenja bujičnih voda i izgradnje pregrada za zadržavanje nanosa koji je ugrozio naselje Tekija.

Dogovoreno je i da finansijski učestvuju u izradi i realizaciji projekata u oblasti preventivnog delovanja.

U saopšetnju se navodi i da je napravljen plan i dinamika pošumljavanja oštećenog dela terena usled poplava na području opštine Kladovo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ilić: Koordinacija ministarstava na izuzetnom nivou

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2014, 10:50

Intenzivan angažman svih nadležnih institucija u otklanjanju posledica poplava nastalih 15. septembra u opštini Kladovo jasno dokazuju da je koordinacija ministarstava Vlade Srbije na izuzetnom nivou, saopšteno je danas iz kabineta ministra bez portfelja zaduženog za vanredne situacije Velimira...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.