Izvor: Blic, 30.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kladioničari uvereni u uspeh

Kladioničari uvereni u uspeh

Ako je suditi po uplatama na ishod referenduma, strastveni kladioci bili su ubeđeni da će referendum o novom ustavu Srbije da uspe. Jer, kvota za taj ishod bila je izuzetno niska, samo 1,05 (na 100 dinara dobija se 105 dinara), a kako su nam rekli u sportskoj kladionici 'Lavovi', na uglu ulica Starine Novaka i Kraljice Marije, do petka u 22 sata, kad su uplate zaključene, primljena su svega dva-tri tiketa sa uplatama na ishod referenduma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Građani koji su se odlučili da stave svoj novac na mogućnost da Srbija ne dobije novi ustav, mogli su se nadati mogućnosti da će svoj ulog uvećati čak šest puta (kvota 6,00, na 100 uloženih dinara dobitak je 600).

- Nisam se kladio na referendum i vrlo sam zabrinut za njegov ishod - rekao je juče oko 15.30 sati za 'Blic' Bora Đorđević, muzičar i bivši pomoćnik ministra kulture i medija u vladi Vojislava Koštunice, inače pasionirani kladilac.

- Ovo mi deluje kao kolektivna neodgovornost. Mogu da razumem ljude čiji je rezon: 'Ženu mi otpustili, primam pola plate, ko im j... mater, neću da izađem, svi su oni lopovi...', ali, ljudi jednostavno ne znaju zašto treba da glasaju - kaže Đorđević i pojašnjava:

- Po meni, neizlazak na referendum se graniči sa izdajom.

U isto vreme, u 'Lavovima' smo zatekli i kolegu Milana Anđića, novinara Radio Beograda, koji se takođe nije kladio na referendum, jer 'ne voli kad se na talonu nađu stvari koje nisu sportske, a posebno kad su političke'. On je, ipak, bio uveren da će referendum uspeti.

- Ima još vremena. Naš narod je navikao da nedeljom od podneva pa do zatvaranja biračkih mesta obavi taj svoj građanski deo posla - zaključuje Anđić.

M.Šterić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.