Kitarović: Ne zanimaju me recipročne mere Srbije

Izvor: B92, 24.Apr.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarović: Ne zanimaju me recipročne mere Srbije

Zagreb -- Predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je ne zanima koje će recipročne mere Srbija uvesti Hrvatskoj zbog zabrane ulaska Aleksandru Vulinu u HR.

Kako je rekla, zanima je nastavak dijaloga.

"Ne zanima me koji će biti recipročan odgovor Srbije, zanima me nastavak dijaloga. Srbija mora odlučiti kako će dalje", rekla je Grabar-Kitarović.

Grabar Ktarović je u emisiji Hrvatskog radija "S predsednicom izvan protokola", upitana kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ocenila odnose dve zemlje, nakon incidena koje je izazvao lider radikala Vojislav Šešelj u srpskom parlamentu i izjava Vulina, Kitarović kaže da, naravno, ne može biti zadovoljna stanjem odnosa dve zemlje.

"Godinama i mesecima radili smo na poseti Aleksandra Vučića Hrvatskoj i konkretnim merama koje moraju ići u cilju rešavanja otvorenih pitanja", rekla je.

Grabar Kitarović je izrazila zabrinutost nakon pretnje koje je Šešelj uputio, a na koje se, kako kaže, ntko u Srbiji nije osvrnuo, nije ih osudio.

"Naravno, ja sam osudila istup Vojislava Šešelja i komentare, mada mislim da takvi likovi ne treba da vode našu politiku. Šešelj i Vulin su unutrašnje pitanje Srbije, na njima je da to reše. Oni su problem Srbije", rekla je Grabar Kitarović, preneli su hrvatski mediji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grabar Kitarović: Ne zanimaju me recipročne mere, već dijalog

Izvor: RTS, 24.Apr.2018

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je ne zanima koje će recipročne mere Srbija uvesti Hrvatskoj zbog zabrane ulaska ministru odbrane Aleksandru Vulinu u tu zemlju, već je, kaže, zanima nastavak dijaloga. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.