Kit koji je ubio dreserku ostaje u akva parku

Izvor: Blic, 26.Feb.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kit koji je ubio dreserku ostaje u akva parku

Uprkos apela da puste u more ili ubiju kita ubicu odgovornog za smrt svoje dreserke, uprava akva parka na Floridi odlučila je da zadrži životinju, ali da suspenduje sve programe sa orkama dok ne bude odlučeno da li će se promeniti način rada sa ovim nemanima.

Don Branšo

Dreseri u akvaparku "SeaWorld" u Orlandu na Floridi nastaviće da rade sa kitom ubicom Tilikumom koji je u sredu pred publikom usmrtio jednu njihovu koleginicu, ali će u način rada sa životinjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << verovatno biti unete promene, saopštila je uprava parka.

Dok je sa platforme uz bazen mazila orku, životinja teška 5,5 tona iznenada je iskočila iz vode, zgrabila dreserku Don Branšo (40) za konjski rep i odvukla je u vodu pred očima prestravljenih gledalaca.

Tilikum je već umešan u dva smrtna slučaja, prenose strane agencije, navodeći da je 1991. godine njegova žrtva bio jedan kanadski dreser kog je sa druge dve orke odvukao u dubinu bazena.

Kako prenosi agencija AP, program sa kitovima ubicama obustavljen je na neodredjeno vreme u akva parkovima "Sea World" u Orlandu, San Antoniju i San Dijegu.

Park je saopštio da se tragični dogadjaj još uvek istražuje i da mnoge interesuje budućnost orke odgovorne za incident. Odgovorni u akva parku su takodje saopštili da nameravaju da nastave da rade sa pomenutom životinjom, ali da će način rada biti promenjen.

Čak Tompkins, zadužen za dresiranje u akva parkovima "SeaWorld" rekao je da će bezbednosne procedure biti podrobno razmotrene, ali da ne očekuje da program sa orkama pretrpi velike izmene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.