Kisić zajednici gluvih: Zajedno stvaramo Srbiju bez barijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022, 16:33

Kisić zajednici gluvih: Zajedno stvaramo Srbiju bez barijera

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević prisustvovale su obeležavanju Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnih jezika u Gradskoj organizaciji gluvih Beograda, gde je ministarka Kisić na srpskom znakovnom jeziku čestitala gluvima njihov dan.

„Srećan vam Međunarodni dan znakovnih jezika i Međunarodna nedelja gluvih. Ove godine sam naučila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još jednu rečenicu na srpskom znakovnom jeziku - zajedno stvaramo Srbiju bez barijera“, rekla je Kisić na znakovnom jeziku.

Ministarka je navela da je obeležavanje Međunarodnog dana znakovnih jezika i Međunarodne nedelje gluvih jedna od najznačajnijih aktivnosti koju realizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Savez gluvih i nagluvih i Gradska organizacija gluvih Beograda.

Cilj je da se ukaže na položaj gluvih i podseti da zajednica gluvih ima apsolutno ista prava kao i ostali građani Srbije, rekla je ministarka Kisić.

Ministarstvo je, kako je dodala, u ovoj godini Savezu gluvih i nagluvih Srbije odobrilo 22,5 miliona dinara, za rad tog saveza i 25 lokalnih organizacija.

„Drago mi je da smo na ovom putu zajedno, jer samo zajedno možemo ostvariti svoj cilj i da zajedno stvaramo Srbiju bez barijera“, navela je Kisić.

Na obeležavanju Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnih jezika govorili su i predsednica Saveza gluvih i nagluvih Srbije Anela Duraković, predsednik gradske organizacije gluvih Beograda Dušan Nikolić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić.

Povodom Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnih jezika, Gradska organizacija gluvih Beograda uručila je ministarki Kisić zahvalnicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kisić zajednici gluvih: Zajedno stvaramo Srbiju bez barijera

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Sep.2022

BEOGRAD – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević prisustvovale su obeležavanju Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnih jezika u Gradskoj organizaciji gluvih...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.