Kisić i ambasador Austrije o unapređenju saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2021, 16:36

Kisić i ambasador Austrije o unapređenju saradnje

Odnosi Srbije i Austrije su dobri i postoji prostor za njihovo unapređenje, posebno u oblastima koje su u nadležnosti resornog ministarstva, izjavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević u razgovoru sa ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem.

Sagovornici su, navodi se u saopštenju tog ministarstva, razgovarali o planovima za unapređenje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Kisić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tepavčević je podsetila da Srbija sa Austrijom u domenu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja ima potpisan Sporazum o socijalnoj sigurnosti, kao i Memorandum o saradnji sa Evropskim centrom za socijalnu politiku i istraživanja iz Beča.

Navela je da je Austrija jedan od vodećih investitora u srpskoj privredi i zahvalila na kontinuiranoj podršci koju pruža Srbiji u procesu evrointegracija.

Ambasador Luteroti rekao je da je saradnja sa Srbijom u oblasti rada i zapošljavanja od velikog značaja.

Prema njegovim rečima, austrijski investitori nastoje da sačuvaju sva radna mesta u Srbiji i pored uslova koji su izazvani pandemijom korona virusa.

Luteroti je ministarki Kisić Tepavčević preneo pozdrave austrijskog ministra zdravlja i socijalnih pitanja Rudolfa Anšobera, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kisić: Srbija uspešnije od mnogih zemalja gradi kolektivni imunuitet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2021, 09:47

Ministarka za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da Srbija uspešnije od mnogih zemalja gradi kolektivni imunuitet, ali da epidemiloški pokazatelji i dalje upozoravaju na neophodan oprez..."Ima razloga za optimizam,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.