Kisić Tepavčević: Popuštanjem mera može da dođe do blagog skoka zaraženih

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2020, 09:47

Kisić Tepavčević: Popuštanjem mera može da dođe do blagog skoka zaraženih

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je sa popuštanjem mera moguće da dođe do povećanja broj inficiranih koronavirusom, ali i dodala da će to zavisi od samih građana i njihovog ponašanja.

Ona je navela da je virus i dalje prisutan u populaciji, ali i da toplo vreme generalno smanjuje verovatnoću prenošenja kapljičnih infekcija.

"Imamo i kontinuirani pad broja pozitivnih, sve to nam ide u prilog, ali je virus i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dalje prisutan. U mnogim zemljama je sa popuštanjem mera došlo do blagog skoka zaraženih", rekla je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Govoreći o ponašanju građana posle popuštanja mera, ona je rekla da svako individualno procenjuje rizik.

"Nošenje maski na otvorenom prostoru nije neophodno, posebno ako šetamo sa članovima porodice. Maske treba nositi kada ste u zatvorenim prostorima sa velikim brojem ljudi, poput pošta, banki, javnog prevoza, uz obavezno pranje ruku i da ne dodirujemo oči ili usta. Čak i da se virus nalazi na rukama ne možemo se zaraziti ako ne dodirujemo oči", kazala je Kisić Tepavčević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.