Kisić: Srbija ne zaboravlja zajedničke pobede sa Mađarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2022, 15:01

Kisić: Srbija ne zaboravlja zajedničke pobede sa Mađarima

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i ambasador Mađarske Atila Pinter položili su vence na Spomenik u čast pobede branilaca Beograda nad Turcima 1456. godine na Kalemegdanu.

Kisić je rekla da su se Srbi i Mađari u toj važnoj istorijskoj bici borili na istoj strani za slobodu i nezavisnost.

"Iako su prošli vekovi, Srbija ne zaboravlja junaštvo, hrabrost i požrtvovanost onih kojima je jedini cilj bio odbrana otadžbine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i naroda, kao i obezbeđivanje mira svim budućim generacijama", navela je Kisić.

Ministarka je naglasila da Srbija i Mađarska dele iste vrednosti, poštuju se i razvijaju međusobnu saradnju na svim nivoima i da je uverena da će ti odnosi biti još bolji u budućnosti u interesu građana dve zemlje i u čast naših zajedničkih predaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.