Izvor: Piplmetar.rs, 13.Jul.2023, 16:30

Kisić: Ova opština je odličan primer kako se podržava pronatalitetna politika

Ministarka Kisić je naglasila da je Srbiju obradovala vest da je stopa fertiliteta porasla

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas da je svako novorođeno dete najveće bogatstvo, budući da su deca najlepše i najvrednije što možemo da imamo i ukazala da je zaustavljen negativna trend pada ukupnog broja novorođene dece.
Ministarka je poručila da je opština >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Zemun primer odlične prakse kako se podržava pronatalitetna politika i da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sa velikim zadovoljstvom podržalo ovaj projekat, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.
Kisić je, prilikom podele bebi-paketa roditeljima koji žive na teritoriji opštine Zemun, istakla da je resorno ministarstvo, u cilju sprovođenja mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece, podržalo opštinu Zemun u sufinansiranju projekta „Bebo, dobrodošla u Zemun“, kojim su omogućeni bebi-paketi za 75 novorođenih beba.
Ona je rekla da vrednost ovog projekta iznosi 8,5 miliona dinara, od čega je pet miliona dinara opredelilo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, a opština Zemun 3,5 miliona dinara.
Ministarka Kisić je naglasila da je Srbiju obradovala vest da je stopa fertiliteta porasla i da je zaustavljen negativni trend pada ukupnog broja novorođene dece, a to su sve, kako je navela, rezultati pronatalitetnih mera koje je naša zemlja uvela prethodnih godina.
– Nema lepšeg i važnijeg trenutka svih nas nego kada se rode bebe. U našoj zemlji 2011. godine vrednost stope fertiliteta iznosila je 1,4 odsto. Sve mere koje smo uveli, poslednjih godina su srećom počele da daju rezultate, tako da nas je vest da je ova vrednost porasla na 1,63 odsto posebno obradovala – rekala je ministarka.
Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević izrazio je zahvalnost Ministarstvu za brigu o porodici i demografiji na saradnji i dodao da veruje da je to samo jedna od budućih zajedničkih aktivnosti.
Kovačević je naglasio da opština Zemun svake godine sprovodi niz aktivnosti kojima se ističe da su deca na prvom mestu.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Kisić:Zemun odličan primer kako se podržava pronatalitetna politika

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Jul.2023

BEOGRAD – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas da je svako novorođeno dete najveće bogatstvo, budući da su deca najlepše i najvrednije što možemo da imamo i ukazala da je zaustavljen negativna trend pada ukupnog broja novorođene dece. Ministarka je poručila...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.