Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 16:56

Kisić: Omogućiti kvalitetniji život osobama sa invaliditetom

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić posetila je danas Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) Zvezdara i poručila da je jedan od glavnih ciljeva resornog ministarstva da život tih osoba bude još kvalitetniji i da u punoj meri budu uključeni u društvo.

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se obeležava danas, Kisić je sa mladim članovima tog udruženja učestvovala u radionicama izrade magneta, cegera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ocrtavanja šolja i crtanja na platnu, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministarka je istakla da je resorno ministarstvo osobama sa invaliditetom prijatelj kome uvek mogu da se obrate, dodajući da će se u narednom periodu nastaviti sa kontinuiranom podrškom, čime će se, kaže, doprineti stvaranju uslova za bolji život, jednaka prava i uključivanje osoba sa invaliditetom u život zajednice i društva u celini.

Kako se navodi, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom je u 2022. godini realizovao konkurse koji imaju za cilj da doprinesu zaštiti prava i unapređenju položaja osoba sa invaliditetom.

Dodaje se da je na taj način podržan i rad Saveza za pomoć MNRO Srbije i realizacija programskih aktivnosti njegovih 53 članica, među kojima je i Udruženje za pomoć MNRO Zvezdara, za šta je izdvojeno 32 miliona dinara.

Jasmina Erker iz Udruženja za pomoć MNRO Zvezdara zahvalila je ministarki Kisić na poseti i podršci tom udruženju, čiji je cilj poboljšanje položaja osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, kroz unapređenje postojećih usluga. Predstavnici ovog udruženja uručili su zahvalnice Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i svim prijateljima Udruženja za podršku radu i realizaciji aktivnosti.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Zvezdara posetile su i državna sekretarka Stana Božović i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.