Izvor: Blic, 12.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiselo grožđe

Dobro je, dogovoriše se, sram ih bilo. Posle tri meseca brukanja još jednom pokazaše da razumeju i uvažavaju samo silu, da državu tretiraju kao ratni plen, a glasače kao ovce. Hvala Evropi i krupnom kapitalu, pa i demokratski orijentisanim građanima, koji ogromnim pritiskom odbraniše pravo svih nas da se nadamo normalnoj Srbiji. Demokratska vlada nema alternative i to samo nije bilo jasno Koštunici.

Uspeli smo, nažalost, da na brzinu ponovo zgranemo sve. Račun koji nam je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to isporučen u roku od pet dana deluje papreno: otkazan sporazum o readmisiji i viznim olakšicama, otkazana ceremonija podizanja zastave EU, panika zbog uzdrmanog dinara, pad na berzi i velika blamaža u čitavoj Evropi.

Ipak, demokratska vlada je formirana. Ko je u njoj koliki demokrata svi smo saznali. Hoće li jedva dočekati Deda Mraza ili će možda izgurati i duže? Može biti da je Toma Nikolić za nekoliko dana vođenja parlamenta i pominjanjem vanrednog stanja za demokratsku perspektivu Srbije učinio više nego ceo demokratski blok zajedno. Taman toliko da zaboravne podseti kako izgleda kad se radikali pitaju. Taman toliko da se konstatuje da je čak i Bakočevićeva skupština spram ove delovala kao prva tri reda gostiju na novogodišnjem bečkom koncertu.

Kako će ministri i poslanici DS i DSS zajedno posle svega što su jedni o drugima izgovorili? Biće gutanja žaba, gledaćemo to u nastavcima. Nije novost u Srba da važne poslove ostavljaju za poslednji čas, jedni drugima psuju majku, napiju se, potuku, a onda izljube.

Biće jednom novih izbora, vredi sve zapamtiti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.