Kiša otežava saobraćaj

Izvor: RTS, 29.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša otežava saobraćaj

Oblačno vreme sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima uslovljavaju mestimčno vlažne kolovoze. Zbog radova na mostu preko reke Crni Timok saobraćaj je potpuno obustavljen.

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, na području Srbije preovlađuje oblačno vreme sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima koji uslovljavaju mestimčno vlažne kolovoze.

Vidljivost je, zbog magle, smanjena preko Crnog Vrha, na putu Bor-Žagubica.

Na važnijim i frekventnijim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putnim pravcima, saobraćaj je umerenog inteziteta, ali se već sa prvim poslepodnevnim časovima očekuje pojačan, posebno na izlazima iz većih gradskih sredina, što je i uobičajeno za kraj radne nedelje.

Na pojedinim deonicama, na kojima su započeti radovi i gde su prisutni putari sa mehanizacijom, saobraćaj se obavlja prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji, što od vozača zahteva dodatnu pažnju za volanom.

Vozačima savetujemo oprez za volanom, sporiju i oprezniju vožnju, koja je potpunosti prilagođena datim uslovima na putu, kao i držanje većeg rastojanja između vozila.

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu Đerdapske magistrale od Golupca do Đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

Zbog radova na mostu preko reke Crni Timok (most broj 3, neposredno pre ulaska u tunel na deonici Selište-Gamzigradska Banja), na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, saobraćaj je potpuno obustavljen do petka, 29.maja, do 17,00 sati.

Prema podacima iz MUP-a, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 203 saobraćajne nezgode, u kojima su 52 osobe teže i lakše povređeno, a nažlost, 2 osobe su izgubile život.

Na području Beograda zabeleženo je 95 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 8 lica povređeno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.