Kirbi poručuje Izraelcima: Vreme je da smanjite operacije u Gazi

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 22:20

Kirbi poručuje Izraelcima: Vreme je da smanjite operacije u Gazi

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi rekao je da su SAD razgovarale sa Izraelom o prelasku na operacije "nižeg intenziteta" u Gazi.

"Verujemo da je pravo vreme za tu tranziciju. Razgovaramo o tome da to uradimo sada", rekao je Kirbi.

On je dodao da je Izrael preduzeo "neke korake koji su prethodili" smanjenju vazdušnih udara i delovanju u ograničenijem kapacitetu iako su izraelski napadi poslednjih dana ubili stotine Palestinaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Izrael je ranije ovog meseca saopštio da povlači neke trupe iz te palestinske enklave, dok je izraelski vojni portparol prošle nedelje rekao da se snage kreću ka preciznijim ciljevima operacije, prenosi Al Džazira.

Sjedinjene Američke Države su nedeljama javno pozivale Izrael da izvrši promenu, ali su odbile nametanje bilo kakvih vremenskih okvira ili crvenih linija, rekavši da su te odluke na izraelskim liderima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.