Kirbi: Neophodan stabilan ambijent za investiranje u Srbiji

Izvor: Blic, 15.Nov.2012, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Neophodan stabilan ambijent za investiranje u Srbiji

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je danas u Novom Sadu, u razgovoru s predsednikom Vlade Vojvodine Bojanom Pajtićem, da je u Srbiji neophodno obezbediti stabilan ambijent za investiranje, sprovođenjem neophodnih reformi, i istakao da SAD podržavaju evropski put Srbije.

Kirbi je istakao da SAD podržavaju evropski put Srbije i napore na poboljšanju ukupne ekonomske situacije, pre svega, privlačenjem stranih investicija, saopšteno je na internet stranici pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlade.

U tom smislu neophodno je, smatra Kirbi, da bude obezbeđen stabilan ambijent za ulaganje, sprovođenjem neophodnih reformi koje će ojačati pravosudni sistem i vladavinu prava i potencijalnim stranim ali i domaćim, investitorima "uliti" poverenje u efikasnost državnih institucija.

Primajući Kirbija u prvu zvaničnu posetu, Pajtić je, u srdačnom razgovoru, obavestio ambasadora o privrednim potencijalima Vojvodine, koja je početkom godine proglašena za četvrti evropski region pogodan za strana ulaganja.

Pajtić je istakao da je pokrajinska administracija u protekloj deceniji uložila veliki trud da u Vojvodini stvori povoljnu klimu za privlačenje stranih investicija i da poveća interes za ulaganja.

Pokrajina će, kako je rekao Pajtić, u okviru svog strateškog opredeljenja, nastaviti investiranje u industriji, poljoprivredi, u informacionim tehnologijama i drugim oblastima privrede.

Predsednik pokrajinske vlade je upoznao ambasadora Kirbija i sa specifičnostima pokrajine Vojvodine koja neguje duh tolerancije i multikulturalnosti, što se, između ostalog, ogleda u činjenici da je u pokrajinskim institucijama i organima u službenoj upotrebi šest jezika.

Poštujući evropsku praksu, pripadnicima manjinskih zajednica omogućeno je negovanje kulture i identiteta, navedeno je u saopštenju.

Povezane vesti: Kirbi: SAD spremne da pomognu Srbiji, ali nužan nastavak reformi Kirbi: Poseta Hilari Klinton i Ketrin Ešton nije pritisak Kirbi potvrdio dolazak Hilari Klinton u Srbiju Američki ambasador: Investiciona klima u Hrvatskoj veliki izazov Majkl Kirbi novi američki ambasador u Srbiji

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Austrijska podrška razvoju Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2012

NOVI SAD -..Austrijski ambasador u Srbiji Johanes Ajgner izjavio je danas u Novom Sadu, u razgovoru sa Pajtićem, da će Austrija nastaviti da pruža podršku programima koji doprinose razvoju pokrajine...Pajtić je istakao da je Austrija jedan od najznačajnijih partnera Vojvodine, "ukoliko se govori...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.