Kirbi: Na žalost ne živim u svetu u kojem ne treba da se plašim novih napada

Izvor: Blic, 11.Sep.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Na žalost ne živim u svetu u kojem ne treba da se plašim novih napada

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je danas, na godišnjicu terorističkih napada u SAD u septembru 2001, da na žalost, ne živi u svetu u kojem ne treba da se plaši novih terorističkih napada.

"Želeo bih da živim u svetu u kojem ne treba da se plašim sledećeg terorističkog napada, ali mislim da ne živim u takvom svetu", rekao je Kirbi novinarima u Crvenom krstu u Beogradu, gde je Ambasada SAD organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da li danas postoji opasnost od novih terorističkih napada, američki ambasador je rekao da "nažalost neki ljudi misle da se problemi mogu rešiti terorizmom".

Kirbi je rekao da SAD i sa Srbijom sarađuju i ulažu zajedničke napore u suzbijanju terorizma.

Danas se navršava 14 godina od terorističkih napada u Njujorku i Vašingtonu, 11. septembra 2001, kada je poginulo skoro 3.000 ljudi.

Ambasada SAD je akcijom dobrovoljnog davanja krvi želela da oda poštu stradalima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.