Kiprani biraju novi saziv parlamenta

Izvor: B92, 22.Maj.2016, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiprani biraju novi saziv parlamenta

Nikozija -- Kiprani danas izlaze na birališta kako bi glasali za novi saziv parlamenta, a ankete nagoveštavaju mogućnost da pobedu odnesu konzervativci, javlja Rojters.

Oni podržavaju predsednika koji vodi mirovne pregovore u cilju ujedinjenja etnički podeljenog ostrva.

Nešto više od 540.000 ljudi ima pravo glasa na izborima za 56 poslanika Predstavničkog doma kiparskog parlamenta, gde snage odmeravaju pre svega desničarska partija Demokratski skup i komunistički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AKEL, dok je na trećem mestu centristička Demokratska partija.

Prema rezultatima anketa, partija Demokratski skup je u vođstvu, dok je u stopu prati AKEL, a teško da će ijedna stranka osvojiti apsolutnu većinu.

Iako Kipar ima izvršni sistem vlasti i predsednik se bira odvojeno, današnje glasanje se smatra testom popularnosti predsednika Nikosa Anastasijadesa, kome ističe mandat 2018.

Anastasijades predstavlja grčke Kiprane u pregovorima sa turskim Kipranima kako bi se ujedinilo ostrvo, podeljeno 1974. u turskoj vojnoj invaziji izazvanoj pučem koji je inspirisala Atina, navodi britanska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kiprani danas biraju novi saziv parlamenta

Izvor: Blic, 22.Maj.2016

Kiprani danas izlaze na birališta kako bi glasali za novi saziv parlamenta, dok ankete nagoveštavaju mogućnost da pobedu odnesu konzervativci, koji podržavaju predsednika koji vodi mirovne pregovore u cilju ujedinjenja etnički podeljenog ostrva, javlja Rojters...Cyprus poll holds key to possible...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.