Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Dec.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kipar će dozvoliti sletanje ruskim avionima u vanrednim situacijama

Ministar inostranih poslova Kipra Joanis Kasulides izjavio je danas da njegova zemlja sa Rusijom pregovara o sporazumu koji bi ruskim borbenim avionima dopustio da u vanrednim situacijama koriste kiparske aerodrome.

Kasulides je rekao da se sada radi na finalizaciji tog sporazuma, i da će on biti sličan dokumentu kojim je Kipar dozvolio francuskim avionima da slete na Kipar ako se nadju u opasnosti.

Ministar je dodao da i međunarodno pravo obavezuje Kipar na takav korak. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << On je rekao da će sporazumom Rusiji biti omogućeno i da koristi objekte na Kipru za evakuaciju svojih državljana iz trećih zemalja.

Najistočniji deo teritorije Kipra udaljen je svega 160 kilometara od sirijske obale.

Avioni Velike Britanije koji izvode vazdušne udare na "Islamsku državu" u Siriji i Iraku poleću iz britanske vazduhoplovne baze na Kipru.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kipar će dozvoliti sletanje ruskim avionima u vanrednim situacijama

Izvor: Blic, 07.Dec.2015

Ministar inostranih poslova Kipra Joanis Kasulides izjavio je danas da njegova zemlja sa Rusijom pregovara o sporazumu koji bi ruskim borbenim avionima dopustio da u vanrednim situacijama koriste kiparske aerodrome...Kasulides je rekao da se sada radi na finalizaciji tog sporazuma, i da će on biti sličan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.