Kinoa s jabukama i cimetom

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinoa s jabukama i cimetom

Kinoa je takozvana pseudo žitarica jer se konzumira, priprema I ima jednake nutritivne vrednosti kao žitarica, ali u stvari spada u porodicu trava.

Možete je koristiti za salatu, u supama I čorbama, kao zamenu za brašno ili kao kašu za doručak.

Sastojci

- 120 g kinoe

- 250 ml vode

- 2 kašičice cimeta

- 2 kapi esencije vanile

- dve jabuke

- jedno pakovanje bebi kaše od neslađene jabuke (mozete >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i sami skuvati jabuke i ispasirati ih da dobijete pire)

- 30 g sirovog badema

Priprema

U posudu za kuvanje sipati kinou koju ste prethodno isprali, preliti je vodom pa dodati cimet i vanilu i kuvati.

Kada provri, smanjiti vatru, poklopiti i kuvati još 15-tak minuta, ili dok kinoa ne upije svu vodu i postane meka.   Kuvanu kinou podeliti u tanjire i preko staviti pire od jabuke, brusnice i sitno seckani badem.

Kinou možete poručiti online u IDEA organic prodavnici uz besplatnu dostavu ili kupiti u nekoj od tri IDEA organic prodavnice u Beogradu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.