Kinoa pljeskavice

Izvor: N1 televizija, 12.Maj.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinoa pljeskavice

Super ideja za lagani ručak.

Potrebno je:

- 180 ml kinoe

- 1 kašika mlevenog lanenog semena

- 125 ml ovsenih pahuljica

- 125 ml spanaća

- 50 ml semenke suncokreta

- 60 ml rendane šargarepe

- 1 veća glavica crnog luka

- 2 kašike seckanog peršunovog i celerovog lišća (mešano)

- 1/2 kašike tahini sosa

- 1/2 kašičice soli

- po potrebi bosiljak i origano
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
- 125 ml sirno seckanog spanaća

Priprema:

Sve se meri čašom od 180 ml. Kinou dobro oprati iz nekoliko voda. U šerpicu staviti opranu kinou. Na jednu šolju kinoe ide jedna i po šolja vode. Staviti na laganu vatru da se kuva od trenutka vrenja 15 minuta i to poklopljeno. Kad kinoa upije veći deo vode, promešati je, poklopiti i skloniti sa šporeta. Ostaviti još 5 minuta da upije i ostatak vode. Prohladiti. Punu veliku kašiku mlevenog lana preliti sa 3 kašike vode, promešati i ostaviti 5 minuta. Za to vreme samleti u super secku ovsene pahuljice da se dobije brašno. U vanglicu staviti sitno iseckan crni luk, rendanu na sitno šargarepu, seckani spanać, tahini, suncokret, malo bosiljka i origana, so, crni luk, secakano peršunovo i celerovo lišće, kinou, lan, mleveni ovas, lan. Sve dobro izmešati. Oblikovati od mase pljeskavice i stavljati ih na pleh s pek papirom. Peći na 200C 15 minuta pa ih okrenuti i peći još od 6-8 minuta.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.