Kinezi spremni da ulažu u Srbiji

Izvor: RTS, 09.Okt.2011, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi spremni da ulažu u Srbiji

Ministar Vuk Jeremić razgovarao sa kineskim privrednicima koji su, kako je rekao, spremni da investiraju dve milijarde dolara u projekte u Srbiji.

Kineski privrednici spremni su da investiraju oko dve milijarde dolara u konkretne projekte u Srbiji sa periodom ulaganja od nekoliko godina, rekao je šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, koji je u Hongkongu razgovarao sa tamošnjim privrednicima.

Jeremić je čelnicima velikih kineskih kompanija predstavio mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ulaganja u Srbiji, a kako je naveo, kineski preduzetnici posebno su zainteresovani za direktne investicije u oblasti energetike i tekstilne industrije.

"Jedna od kompanija spremna je da prebaci značajan deo svoje proizvodnje za evropsko tržište u Srbiju, dok su ostali projekti grinfild investicije u oblasti visokoenergetske tehnologije", rekao je Jeremić.

Ministar je rekao da bi projekti o kojima je razgovarano mogli biti spremni vrlo brzo, već krajem meseca.

Dogovoreno je da već tokom naredne nedelje u Beograd doputuju kineski stručni timovi, kako bi sa srpskim predstavnicima dogovorili uslove i pripremili tekstove sporazuma o razumevanju koji bi mogli biti potpisani do kraja oktobra, kada se očekuje poseta guvernera jedne od ekonomski najrazvijenijih kineskih provincija Guangdonga, navedeno je u saopštenju.

Jeremić će u nedelju i ponedeljak predsedavati sednici Međudržavnog komiteta za ekonomsku saradnju koji predvode Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Ministarstvo privrede Kine. Jeremić je u okviru posete Kini danas razgovarao sa kineskim kolegom Jang Điečiom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.