Kinezi odštampali 10 kuća za jedan dan

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2014, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi "odštampali" 10 kuća za jedan dan

Kineska kompanija WinSun, smeštena u istočnoj Kini odštampala je 10 kuća u punoj veličini za jedan dan. Za ovaj poduhvat koristila je ogroman 3D štampač i brzosušeći cement.Predstavnici ove kompanije nisu hteli da odaju sve tajne ovog poduhvata. Oni su koristili sistem od četiri štampača visoka 10 i široka 6,6 metara kako bi napravili kuće. Da bi napravili kuće od kamena morali bi da uposlimo minere, koji bi razneli kamenje i uništili okolinu. Pronalazač ovog nesvakidašnjeg štampača, Ma Jie kaže da je 12 godina radio na 3D štampaču. On smatra da će ovakav način gradnje biti istovremeno i ekološki i jeftin.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Prave kuće iz 3D štampača

Izvor: Blic, 28.Apr.2014

Kompanija VinSun (WinSun) iz istočne Kine "odštampala" je samo u jednom danu 10 kuća u punoj veličini, koristeći 3D štampač...U tom postupku je korišćen cement koji se brzo suši, ali su tvorci oprezni i ne otkrivaju tajnu ove tehnologije. Kompanija je kuće pravila u štampaču sa stranicama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.