Kineski predsednik stigao u Beograd

Izvor: Press, 17.Jun.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski predsednik stigao u Beograd

Avion s predsednikom Kine Si Đinpingom sleteo je oko 13.40 na beogradski aerodrom “Nikola Tesla“.
Foto:B92.net
Kako javlja RTS, avion Narodne Republike Kine u vazdušnom prostoru Srbije dočekali su avioni Srpskog ratnog vazduhoplovstva.
Predsednika Kine na pisti su dočekala i deca u narodnim nošnjama, s kineskim i srpskim zastavama, a priređen je i polučasovni kulturnoumetnički program.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kako je predviđeno programom posete, Si Đinping će danas zajedno s predsednikom Srbije položiti kamen-temeljac za izgradnju Kineskog kulturnog centra u Beogradu, otkriće spomenik kineskom filozofu Konfučiju, kao i table novoimenovane Konfučijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine.
Dvojica predsednika prethodno će položiti cveće na spomenik službenicima Ambasade Kine poginulim u NATO bombardovanju 1999, a posle podne će prošetati Kalemegdanom.
Si Đinping je prvi predsednik Kine koji dolazi u Beograd posle više od 30 godina, a njegova poseta naziva se istorijskom i na srpskoj i na kineskoj strani.
Za sutra su planirani razgovori s najvišim srpskim zvaničnicima, predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednicom parlamenta Majom Gojković, a predsedniku Kine biće uručen i Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.
U nedelju će predsednici Nikolić i Si Đinping posetiti Železaru Smederevo koju je nedavno kupila kineska kompanija Hestil, gde će im domaćin biti premijer Aleksandar Vučić.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Čime je kineski predsednik doleteo u Srbiju? FOTO

Izvor: B92, 17.Jun.2016

Avion s predsednikom Kine Si Đinpingom sleteo je oko 13.40 na beogradski aerodrom “Nikola Tesla“...Zanimljivo je da Si Đinping nema lični avion kao neki drugi svetski državnici, na primer ruski predsednik Vladimir Putin, čiji su avioni često uređeni kao luksuzni hoteli..Đinping je doputovao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.