Kineski milijarder Sjao osuđen na 13 godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2022, 13:11

Kineski milijarder Sjao osuđen na 13 godina zatvora

Sud u Šangaju je saopštio danas da je osudio kinesko-kanadskog milijardera Sjao Đijanhua na 13 godina zatvora i kaznio njegov konglomerat Tumorou Holdings sa rekordnih 55,03 milijarde juana (8,1 milijardu dolara).

Sjao i njegova kompanija optuženi su za nezakonito zadržavanje javnih depozita, za nezakonito korišćenje poverenih sredstava i podmićivanje, saopštio je šangajski Prvi sud, prenosi Rojters.

Sjao je kažnjen takođe novčanom kaznom od 6,5 miliona juana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (957 hiljada dolara), navodi se u saopštenju suda i dodaje da su Sjao i njegov holding teško prekršli pravila finansijskog upravljanja i ugrozili državnu finansijsku bezbednost.

U periodu od 2001. do 2021. godine, Sjao i njegova kompanija su dali akcije, nekretnine, gotovinu i drugu imovinu vladinim zvaničnicima u ukupnom iznosu većem od 680 miliona juana (preko 100 miliona dolara), kako bi izbegli finansijski nadzor i ostvarili nelegitimne interese, napominje se u saopštenju.

Kineski regulatori su u julu 2020. godine konfiskovali devet povezanih institucija Tumorou grupe u okviru akcije suzbijanja .izika od nezakonitih postupaka finansijskih konglomerata

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KINESKI MILIJARDER OSUĐEN NA 13 GODINA ZATVORA Njegova kompanija Tumorou Holdings dobila rekordnu kaznu od 8,1 milijardu dolara

Izvor: Blic, 19.Avg.2022

Kina je osudila kinesko-kanadskog milijardera Sjao Ðijanhua na 13 godina zatvora i kaznila njegov konglomerat Tumorou Holdings sa rekordnih 55,03 milijarde juana (8,1 milijardu dolara).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.