Kineski inženjer oženio roboticu

Izvor: N1 televizija, 06.Apr.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski inženjer oženio "roboticu"

Kineski inženjer robotike Ženg Džiajia oženio je "ženskog robota" kome je dao ime "Jingjing".

Pošto više nije mogao da izdrži pritisak roditelja koji su tražili da se oženi, Džiajia je sam napravio robota i odlučio da će mu to biti supruga.

Posle dva meseca "zabavljanja", obukao je svečano odelo i oženio se na ceremoniji u gradu Hangdžou. Svečanosti su prisustvovali njegova majka i par prijatelja.

Iako ovakav brak nije zakonski priznat, venčanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je imalo obeležja tradicionalnog kineskog venčanja, navode kineski mediji.

Zbog višedecenijske politike "jednog deteta" u Kini živi mnogo više muškaraca nego žena, pa je mladoženjama ponekad teško da nađu suprugu. Prema poslednjim podacima, na svakih 100 žena u Kini dolazi 113,5 muškaraca.

Ženg je, kako su objavili mediji, ranije radio za kompaniju "Huavej", ali je dao otkaz kako bi se posvetio svom startapu koji se bavi veštačkom inteligencijom.

: YouTube/What's Trending

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inženjer oženio robota

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2017

Kineski inženjer Ženg DŽiajia oženio je "ženskog robota" kome je dao ime "Jingjing"...Pošto više nije mogao da izdrži pritisak roditelja koji su tražili da se oženi, Džiajia je sam napravio robota i odlučio da će mu to biti supruga...Nakon dva mjeseca "zabavljanja" sa robotom, obukao je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.