Kineski hakeri upali i u Majkrosoft; Stejt department reagovao

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 14:45

Kineski hakeri upali i u Majkrosoft; Stejt department reagovao

Kineski državni hakeri od maja tajno pristupali nalozima imejla u oko 25 organizacija, uključujući Stejt department, ministarstvo trgovine i Majkrosoft.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednosti Džejk Saliven rekao je da su SAD "prilično brzo" otkrile šta se dešava, te da su uspele da spreče dalji hakerski prodor, prenosi Rojters.

Među hakovanim nalozima je i nalog američke ministarke trgovine Đine Rajmondo, objavio je Vašington post.

Prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kompanija Majkrosoft saopštila da iza špijunaže stoji hakerska grupa Storm-0558 koja je povezana sa kineskom državom.

Oni su falsifikovali digitalne tokene za autentifikaciju pristupa e-pošti na Majkrosoftovim servisima Autluk (Outlook), a njihova aktivnost je započela u maju, tvrdi američka kompanija.

"Majkrosoft je preko svojih administratora stupio u kontakt sa napadnutim organizacijama i saopštio im važne informacije koje će im pomoći da istraže ovaj dogadjaj i odgovore na njega", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.