Kineska televizija napravila POTRESNU PRIČU o srpskim lekarima, Vesna sa Infektivne poslala EMOTIVNU PORUKU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2020, 10:50

Kineska televizija napravila POTRESNU PRIČU o srpskim lekarima, Vesna sa Infektivne poslala EMOTIVNU PORUKU (VIDEO)

Nije prvi put da kineski mediji izveštavaju o Srbiji.

Čajna global televižn netvork (CGTN) objavila je na svom Tviter profilu emotivan prilog o borbi srpskih medicinskih sestara u jeku pandemije korona virusa u svetu.

Na videu koji traje nešto više od četiri minuta ova televizijska kuća donosi priču o borbi medicinske sestre Zorice Nikolić i zaposlene u Kliničkom centru Srbije gde je zbrinjavala najteže bolesnike.

Takođe, za ovu televizijsku mrežu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << govorila je i Vesna Obradović glavna medicinska sestra Infektivne klinike u Beogradu. Pogledajte emotivan prilog ove kineske mreže o našim medicinskim sestrama i lekarima i njihovoj borbi.

The Global Guardians: Serbian nurses denote to save critical #COVID19 patients pic.twitter.com/tboy71YM9o

— CGTN (@CGTNOfficial) May 21, 2020

CGTN je prestižni kineski medijski koncern koji je u vlasništvu države, a nastao je spajanjem čak šest televizija koje su emitovale priloge na stranim jezicima. Njen program svakodnevno prate desetine miliona ljudi.

Ovo nije prvi put da kineski mediji izveštavaju o borbi protiv korona virusa u našoj zemlji. Velika zemlja je gotovo odmah po izbijanju pandemije pokazala kako izgleda pravo prijateljstvo, a zahvaljujući i kineskim medijima građani u Kini su se organizovali i skupljali pomoć za našu zemlju.

Kinezima je posebno bilo zanimljivo obraćanje predsednika Aleksandra Vučića, koji se pozvao na istinsko, "čelično prijateljstvo" naša dva naroda, i time su njegove fotografije i slike iz Srbije postale popularne na društvenoj mreži Veibo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.